NATURENS VIDUNDERMIDDEL

Curcumin er ekstrakten av krydderet gurkemeie. Hver tablett av Curcumin inneholder 500 mg curcuminoids, noe som gjør produktet til en av de mest potente gurkemeie produktene i markedet. Det er Curkumin som gir krydderet dens karakteristiske gulfarge. De såkalte curcuminoider, som er fenolforbindelser, er de virksomme stoffene.

HVORFOR BRUKE CURCUMIN?

Betennelser, ledd og muskler

Gurkemeie, i form av curcumin, er kanskje mest kjent for sine betennelsesdempende egenskaper. Studier publisert av American Journal of Physiology av curcumins betennelseshemmende effekt spesielt i ledd og muskler, har vist at det er like effektivt som kortison og ikke-steroide betennelseshemmende medisiner (NSAIDs). Effekten skyldes sannsynligvis curcumins innvirkning på prostaglandinsyntesen. NSAIDs er standard behandling mot smerter, stivhet og betennelser ved artritt, men kan gi alvorlige bivirkninger.

Vektreduksjon

Et måltid som inkluderer gurkemeie kan føre til mindre vektøkning enn et måltid som mangler det gule krydderet, men ellers består av akkurat de samme ingrediensene, mener forskerne. Ifølge funnene, rapportert i fagtidsskriftet Journal of Nutrition, ser det ut til at curcumin, som er det viktigste virkestoffet i gurkemeie, undertrykker vekst av fettvev hos mus og fettceller fra mennesker. Dette gjør plantestoffet ved å hindre dannelsen av nye blodårer som gjør det lettere for fettvev å spre seg – som igjen fører til vektøkning

Hjerte, kar og kolestrol

Curcumin kan ha en positiv effekt på hjerte/karsystemet som omfatter senkning av kolesterolnivåene og det hindrer blodplatene i å klebe seg sammen. For kraftig sammenklebing av blodplater er involvert i en rekke sykdommer som åreforkalkning, hjertesykdommer, astma og betennelsestilstander.

Fordøyelse og tarm

Curcumin kan ha en rekke gunstige virkninger på fordøyelsessystemet, blant annet mot tarmgassproduksjon, og betennelser som ofte kan oppstå i tykk- og endetarm. Det kan dempe tarmkramper og øke utskillelsen av fordøyelsesenzymer. Gurkemeie og curcumin øker innholdet av slimstoffer i magen og beskytter mot sårdannelse. Det er verdt å merke seg at gurkemeie er godkjent av tyske helsemyndigheter som behandling for fordøyelsesproblemer, primært fordi den stimulerer utskillelsen av galle fra galleblæren.

Alzheimer

I laboratorieforsøk er det vist at gurkemeie hindrer amyloider. Amyloider er ikke-oppløselige, fiberaktige proteinansamlinger som klumper seg sammen i hjernecellene hos pasienter med Alzheimers. Om curcumintilskudd kan redusere forekomsten av eller lindre Alzheimers sykdom er foreløpig uvisst, men det forskes på og mange omtaler dette som en potensiell behandlingsform

GODT DOKUMENTERT

De viktigste curcuminoidene i gurkemeie er curcumin, demethoxycurcumin og bisdemethoxycurcumin, som alle er kraftige antioksidanter og anti-inflammatoriske stoffer. Blant disse er curcumin best dokumentert og mest brukt. Som antioksidant er curcumin anslått å være 30 ganger så kraftig som zingeron, en antioksidant i ingefær (Zingiber officinale). Curcumins antioksidative effekt, er sammenlignbar med andre antioksidanter som vitamin C og E. Tallrike studier har vist at curcumin bekjemper frie radikaler og beskytter mot dannelse av oksidanter i kroppen. Gurkemeie synes også å fremme kroppens eget antioksidantsystem.

BRUKT TIL BEHANDLING I ÅRTUSEN!

I tradisjonell kinesisk medisin brukes gurkemeie til behandling av betennelser, smerter (spesielt i ledd og muskler), urinveisplager, leverforstyrrelser og skader. Gurkemeie var også kjent blant oldtidens vestlige medisinere, og den greske urtelegen Dioscorides nevnte urten i sine skrifter fra det første århundret e.Kr. Blant de urtene som er klassifisert som krydder, er gurkemeie i våre dager en av de best utforskede med tanke på farmakologisk virkning. Finske og amerikanske forskere har i moderne tid gjort forsøk med rotter, og funnet ut at en substans i gurkemeien hindrer leverskadene som forårsakes av overdrevent alkoholinntak

Bestill nå og få 20% rabatt på alle sko hos BARESKO.NO Du vil få rabattkode tilsendt i bekreftelsesmailen.

Prøv Curcumin i 30 dager til halv pris, kun kr 149,-
Veil pris kr 299,- Du får også 20% rabatt på videre forsendelser. Neste forsendelse kommer etter 4 uker og inneholder 3 esker. Deretter kommer forsendelsene hver 12.uke.
 

GURKEMEIE - NATURENS VINDUNDERMIDDEL

Millioner av mennesker i vår del av verden har eller får dårlig livskvalitet på grunn av inflammasjon/ betennelse i indre organer, i mage- og tarmsystemet og i ledd, bindevev og muskler med verk, smerter og funksjonsnedsettelse. Det som mangler i “regnestykket” er Curcumin, sier spesialist i indremedisin ALLAN FJELSRUP

Svaret er enkelt og naturlig. For å sikre deg i hverdagen, ta rent Curcumin som kosttilskudd. Det er et rimelig og enkelt tilbud til bedring av den norske folkehelsa!

 

GURKEMEIE - ASIATISK KRYDDER

Gurkemeie (Curcuma longa) stammer fra Sør-India og Indonesia, og er siden eldgammel tid blitt brukt som smakstilsetning, som fargestoff i tekstiler og som medisin. Virkestoffene i gurke meie kalles curcuminoider, og det er disse som gir gurkemeie dens gule farge.

Karrypulver, som brukes mye i det indiske kjøkken, består i hovedsak av gurkemeie og andre krydder som koriander og bukkehorn.